Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Ivóvíz szolgáltatás

Tovább a Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft. által kiadott 2024. évi fertőtlenítési ütemtervhez

Vállalkozásunk a térségben a tulajdonos Önkormányzatok megbízásából 56 településen szolgáltat ivóvizet. A fő célkitűzésünk, hogy a szolgáltatásunkat igénybe vevő lakosság, illetve ipari, vállalkozói fogyasztók számára a közegészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű ivóvíz ellátását biztosítsuk.Vízbázisként a Kiskőrösi és a Kiskunhalasi Üzemmérnökség ellátási területén kizárólag mélységi rétegvizek állnak rendelkezésre. Ezen  üzemmérnökségek területén minden településen önálló vízellátó rendszerek üzemelnek. A Kalocsai Üzemmérnökség ellátási területén nagyrészt parti szűrésű kutakból nyerjük az ivóvizet, de néhány településen mélységi rétegvízből.A kitermelt víz kezelése összesen 38 db víztisztítóműben történik. Az egyenletes hálózati nyomást hálózati szivattyúk és  magas tárolók biztosítják.

A szolgáltatott ivóvíz labor eredményei kattintva megtekinthetőek

Akasztó

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással, ill. biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 100-200 mm között változik.

Bócsa

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vastalanító technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba kerül. A településen kiépített vízhálózat döntően körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik.

Bodoglár-Tajó

A települések vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas-, mangán- és arzén és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a két településen elhelyezett 1-1 víztoronyba kerül, majd a települési elosztóhálózatba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm. 

Borota

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas-, mangán-, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 100-150 mm között változik. 

Császártöltés

Császártöltés Község vízellátását 3 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- mangán- és arzénmentesítő technológia létesült biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett 2 db víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC és KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik. 

Csengőd

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással, ill. biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC, valamint KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Csikéria-Bácsszőlős

A Csikéria és Bácsszőlős települések vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A csikériai kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a Csikérián elhelyezett ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a két település elosztóhálózatába, illetve a településeken elhelyezett víztornyokba. A településen kiépített vízhálózatok körvezetékes rendszerűek, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből állnak, melyek átmérője 80-150 mm között változik.

Dunaegyháza

Dunaegyháza vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vastalanító technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba kerül. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC és KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik.

Hajós

Hajós Város vízellátását 3 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- mangántalanító és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC és KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Hajós Pincefalu

Hajós Pincefalu vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- mangán- és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm között változik. 

Harkakötöny

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas-, mangán-, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm között változik. 

Imrehegy

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással, ill. biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm között változik. 

Jakabszállás

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik. 

Jánoshalma

A település vízellátását 4 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Jászszentlászló

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik. 

Kalocsa Kistérségi Rendszer

A Kalocsai Kistérség vízellátását 6 db parti szűrésű kút a Barákai vízműtelepen, 4 db mélyfúrású kút a Kalocsa-Negyvenszállási vízbázison biztosítja. 
A Kalocsai Kistérségi víziközmű rendszer az alábbi 18 település vízellátását biztosítja. A településeket távvezetékek kötik össze:

 • Bátya
 • Drágszél
 • Dunapataj
 • Dunaszentbenedek
 • Dunatetétlen
 • Dusnok
 • Fajsz
 • Foktő
 • Géderlak
 • Harta
 • Homokmégy
 • Kalocsa
 • Miske
 • Ordas
 • Öregcsertő
 • Szakmár
 • Újtelek
 • Uszód

A Barákai vízműtelepen lévő kutak által kitermelt víz tisztítására vas- mangántalanító technológia létesült spontán nitrifikációval történő ammónium-ion mentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a regionális elosztóhálózatba, illetve a regionális elosztóhálózaton elhelyezett Kalocsai és Dusnoki víztoronyba. A településeken belül kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 50-300 mm között változik. A településeket összekötő távvezetékek jellemzően AC , KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből állnak, átmérőjük 110-560 mm.

Kaskantyú

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak egymás tartalékai, ugyanakkor bármelyik kút önállóan is üzemeltethető. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, ragasztott PVC, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-125 mm között változik. 

Kecel

A település vízellátását 4 db mélyfúrású kút biztosítja, ebből 2 főüzemi, 2 tartalék. A főüzemi kutak bármelyike önállóan is üzemeltethető. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással, ill. biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Kelebia

A település vízellátását 3 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, arzén és ammónium-mentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik.

Kéleshalom

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas-, mangán-, arzén és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 100-125 mm között változik.

Kiskőrös

A település vízellátását 10 db mélyfúrású kút biztosítja, ebből 6 főüzemi, 4 tartalék. A főüzemi kutak bármelyike önállóan is üzemeltethető, azonban a biztonságos ivóvízellátáshoz egyidejűleg legalább 4 kút üzemeltetése szükséges. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, ragasztott PVC, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-400 mm között változik.  

Kiskunhalas

A település vízellátását 11 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására 2 db vas-, mangán, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül mindkét telepen, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC, AC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-400 mm között változik. 

Kiskunmajsa

A település vízellátását 4 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba kerül. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC, KPE és KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Kisszállás

A település vízellátását 3 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik. 

Kunfehértó

A település vízellátását 4 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, illetve arzénmentesítő technológia létesült, mely kiegészíthető kémiai ammónia mentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC, AC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

 

Móricgát

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas és mangántalanító és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba kerül. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője jellemzően 80 mm. 

Páhi

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak egymás tartalékai, ugyanakkor bármelyik kút önállóan is üzemeltethető. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, ragasztott PVC, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-125 mm között változik. 

Pirtó

A település vízellátását 4 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- és mangántalanító, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm között változik. 

Rém

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas és mangántalanító technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 100-150 mm között változik. 

Solt

Solt Város vízellátását 5 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas- mangántalanító technológia létesült spontán nitrifikációval történő ammónium-ion mentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett 2 db víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC és KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 40-160 mm között változik. 

Soltszentimre

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja, melyből az egyik főüzemi, a másik tartalék. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással, ill. biológiai ammóniamentesítéssel. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett hidroglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik. 

Soltvadkert

A település vízellátását 6 db mélyfúrású kút biztosítja, ebből 4 főüzemi, 2 tartalék. A főüzemi kutak bármelyike önállóan is üzemeltethető. A kutak által termelt víz tisztítására vas, mangán és arzénmentesítő technológia létesült, gáztalanítással. A termelt víz a tisztítást követően a térszíni tisztavíz tároló medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett aquaglóbuszba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes és ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, valamint KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Tázlár

A település vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas és mangántalanító, arzénmentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-100 mm között változik. 

Tompa

A település vízellátását 3 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz tisztítására vas és mangántalanító, arzén- és ammóniummentesítő technológia létesült. A termelt víz a tisztítást követően ivóvíz tározó medencébe kerül, majd a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC, KPE és AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm között változik. 

Újsolt

Újsolt Község vízellátását 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak által termelt víz a települési elosztóhálózatba, illetve a településen elhelyezett víztoronyba kerül. A településen kiépített vízhálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően AC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm között változik.